Hemen kisaca tarifini vereyim; 1 kg kemikli kuzu etine 1 kg lahana kullaniyoruz, tane karabiber, tuz ve su.. Oncelikle tepsinin dibini parmak kaliginda kestiginiz lahanayi bir sira yerlestirin, sonra uzerine bir sira et ve karabiber serpistirin (karabiberin verecegi tadi az cok tahmin edersiniz ona gore serpin ki aci olmasin) ben bu sira icin mesela 5-6 adet kullaniyorum. Sonra tekrar eti lahanayla kapatin ve tekrar eti yerlestirin ve karabiber serpin tuzunu da hafifce ekerek katlarinizi malzeme bitene kadar tamamlayin. En son da uzerini gececek kadar suyunu ilave edip once yukse sonra kisik ateste yaklasik 2 saat kaynatin. Yuksek atesten kastim, once yuksek atesi acip suyu kaynayinca kismak, uzun sure tutmayin yani harli ateste ;)
Yanina da ayrica hasladiginiz patates, havuc, karnibahar ve brokkoli gibi sebzelerle garnitur yapabilir, hasladiginiz fårikål yemeginin suyuyla da pure yapabilirsiniz. Norvecliler hemen her yemegin yaninda patates ve havuc haslayip hafif tereyagi ve tuzla pure yapip yerler. Inanin gercekten lezzetli oluyor. Ve norvecliler yemegi asla yemek olarak degil tadini cikara cikara yiyorlar. Verdigim tarifin farkli fotosunu su adreste bulabilirsiniz ( http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=7241 ) Bu adreste ayrica bircok norvec yemeklerini bulabilirsiniz, eger merak ettiginiz bir tarif olursa size yardimci olabilirim..
Bu da oglumun yemek masasi :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder