19 Ağustos 2014 Salı

Bodø 2014

Yazın yerini sonbahar yağmurları aldı. Bodø tatilimizdeki fotograflarla blogda da yazı kapatarak kışlık değerlendirme ve gözlem yazılarımıza yol acalım..



Bütün kış nerdeyse karsız geçmişti ki yazın da aynı hava değisikliği hissedildi. 40 derece civarında sıcaklık burda pek normal değil.

Tatil; dinlenmek, dinlemek, sakinlik, çiçekli fincan ve tabakta ağız tadı..

Morina, kalkan, uskumru, ringa balığı vs, sağlıklı beslenmek budur..

Yazın bat(a)mayan güneşin nazlı selamı, insanin ruhunu uçuruyor hayallere..

Baharat bahçesi ve kafe :-) 




Kafe sahibinin aile yadigarı eşyaları süs olmus.

Eski komidininiz varsa artık ne yapacağınızı biliyorsunuz. Hvis du har en gammel kommode du vet hva skal du gjøre naa :-) 

Dağ evinde sessiz bir gece (!). Elektrik ve su yok, aydınlık gaz lambasından, susuzluk gölden karşılanıyor. Göldeki suyun inanılmaz berrak olduğunu söylememe gerek yok.


Doğal SPA :-) 


Yürüyüş yollarında bunlardan görürseniz içini açıp adınızı yazın, sadece hatıra çekiliş yok :-) 

Bu yol bitmez :-) Hergün ikişer defa olan gel-git ile beraber bir sürü deniz canlısı meydana çıkıyor izlendiklerinden habersiz :-) 

2 yorum:

  1. Sizee ve yazdıklarınızaa bayıldıım.Ayrıca oğlunuz Lucas'ında pek tatlı olduğunu söylemem gerekir maşallah ama bir şeyi çok merak ettim Lucas Norveçte mi doğdu acaba ve hangi dili anlıyor cevap verirseniz çok mutlu olurum :) Şunuda belirtmem gerekir ki gidip görmek hatta belkide yaşamak istediğim ülkede Norveçte yaşıyorsunuz :))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ve değerli yorumunuz için teşekkürler, Lucas burda doğdu ve türkçeyi öğretme çabalarımla beraber ana dili norveçce. Etrafında farklı kültürlerden ve dillerden de aileler olduğu için durumun farkında ve ikinci bir dil öğrenmeye kapalı değil çok şükür :-)

    YanıtlaSil