15 Eylül 2014 Pazartesi

Maddi-Manevi zaman..

Şu akıp geçen zamanın bile maddi manevi yönü varmış gerçekten. Yoksa bu iniş çıkışlar, ruhun bedeni yakalama çabası, bu kadar yorgunluğun başka bir sebebi olamaz..

Avrupa'nın en zengin ve nezih ülkesinde, çizgi filmlerde görülen bahçesi çimli ağaç evde yaşayan bir insan için zaman mantıklı ve görüntüsü güzel bir çerçevede işlerken, aynı insanın özlem ve yanlızlık içinde kıvrılan ruhu çok geridedir bu tabloda. Selamlaştığınız insanlarla 'hava durumu'nu geçemeyen sohbetiniz sosyal anlamda birisiyle sohbet edebilmiş egosunu giderirken manevi olarak samimiyetsizlik hissetmişseniz bir iç geçirip yolunuza devam edersiniz. Gördüğünüz bir çocuğa gülümseyerek iletişimde bulunup yanına yaklaştığınızda şefkatinizi verecek kadar dokunamazsanız sıcaklığınız kalır kursağınızda..

Planlarınız işler, kariyer yaparsınız, belki üniversitede muhteşem bir bölüm okursunuz, zamansal hedefleriniz tutar ama maneviyatınız hangi zamanda bunu da yoklamak lazım ara sıra ki çoğunluğun bu dengesi bozuktur, aradaki mesafe ise korkunç..

Zaman, kiminin ruhunu çürütür kaldığı yerde, mekan ve bedeni buluşturur da bir şekilde, o çürümeyi tedavi edemez asla..




2 yorum:

  1. Hangi konuda oldugunun önemi yok. "Gecis Sürecleri"yorar. Bu kadar net. Hele ki Kültürel anlamda bir gecis süreci ise süre de uzadıkca uzar. Seni anlıyorum. Yüregini ferah tut.

    YanıtlaSil