1 Kasım 2014 Cumartesi

Blime dansen-Sen de katıl dans kampanyası

2013 yılında Norveç'te özellikle okul öğrencilerine yönelik bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın amacı çocukların birbirini küçümsemek, dalga geçmek ve dışlamasını önlemek. Malum televizyon sektörü ve marka bilinci arttıkça kendini üstün görme egosu ilkokullara kadar düştü ve sınıfta dışlanan dalga geçilen hatta şiddete kadar giden olaylar başladı burda.

Kampanya dahilinde bir şarkı ve video çekildi. Bunu ulusal çocuk kanalı sürekli yayınladı ve bütün ülke okullarında ödev konusu olarak çalışıldı. Sonuç, tüyler ürpertici ve gurur verici! Aynı gün ve saatte herkes okulunun bahcesinde toplanıp şarkıyı söyleyerek dans etmeye başladı ve bütün okullar kendi içinde videoya alındı.

Bu sene ikincisi yapılan kampanyada aynı içerikle farklı bir şarkı ve video yapıldı. Yine amaç 'Merhaba de, arkadaş ol!' mesajındaydı. Birine 'merhaba' demenin önemi, nasıl olduğunu sorarak karşındakini anlamaya çalışma, insan olmaya dair basit ama önemli bir adım küçüklükten öğretilmeye çalışıldı. 'Sen de katıl' şarkısının diğer amaçları,

Tanıdığın birine 'merhaba' de, özellikle çok sık demediğin birine!
Yanlız duran birine 'merhaba' de ve mümkünse hatırını sor!
Senden küçük birini de selamla, arkadaş olmaktan korkma!

24 Ekim saat tam 12'de yaklaşık 150 000 öğrenci yine dans etti :-) Aşağıdaki linkten Lucas'ın okulunun dansına bakabilirsiniz. Ve listedeki diğer dansları..

http://www.nrk.no/video/gaupne_skule_6868/E759E708BABA8D99/

Bu arada kampanyanın sadece dansla sınırlı olmadığını belirtmek isterim. Yine okullarda sürekli arkadaş olmakla ilgili bilgiler veriliyor, pankartlar asılı ve öğretmen ve öğrenciler sürekli birbirini kontrol ediyor. Bir öğrencide bile farkındalık yaratılsa gelecek için büyük umut bence!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder