24 Aralık 2013 Salı

Karışık bir hafta!

Eğer çocuğunuzun ateşi 40 dereceye ulaşmışsa, kusma, ensede ağrı, baş ağrısı, kalp çarpıntısı nefes alamayacak kadar normelden fazlaysa beyniyle ilgili problem yaşıyor olabilirmiş. Ve en önemlisi de kuyruk sokumunda çıkan kırmızı lekelere dikkat edin. Hiç vakit kaybetmeden doktora gitmenizde fayda var. Bütün bunlara da öksürük eklenince 'öpücük hastalığı'ndan da şüphelenebilirsiniz. Böyle bir durumda hasta hastaneye kaldırılıp müşade altında tutuluyor, odası da korumaya alınıyor ve kapıya 'izole' ibareli aşağıdaki tabela asılıyor. En azından burda böyle olduğunu tecrübe ettik.

Bütün hafta artik ticarete dökülmüş noel hediyeleri telaşıyla beraber perşembe ve cuma işe gidip geldikten sonra hafta bitti ve ben kesinlikle sönmüş bir balon gibi ruhsuz ve yorgundum.. Havalar da çok ilginç, deli gibi yağan yağmur, kapalı hava..



Beni biraz dinlendiren tek şey cuma akşamı gittiğim klasik noel konseti oldu. Yerel grup 'Tonereise' yi dinlemek her sene huzur veriyor. Ünlü 'Helldorado' grubunun solisti ve bir gitaristi de bu grupta çalıyor. Kendileriyle geçtiğimiz sene konser öncesi tanışmıştık. Şans ki grup sahipleri kreşte beraber çalıştığımız ve komşum olan çok tatlı bir bayanın ailesi. Her konserde beni yanına oturtur ve davet eder, çok ince ve düsünceli bir davranış..

Helldorado grubunun solisti Dag Stavanger'den geliyor. İnanılmaz bir sesi ve müzik disiplini var. Gruptaki herkese yıllarını vermiş ve çok mütevazi insanlar. İstanbul'da konser yaptıklarinı ve şehre hayran kaldıklarını söylemişlerdi, bunları duymak tabi ki gurur verici..

Dag'ın seslendirdiği bir şarkıyı ekleyeceğim. Ses düzeyi çok iyi değil ama yaklaşık bin yıllık tarihi kilisenin de havasını çekin içinize.



Bugün Noel! Ülkemizde yılbaşı ağacı olarak kopyalanan ve aralık başından beri anlayamadığım bir özentiyle herkesin evine yerleşen aslındaki 'noel ağacı', hristiyan kültürü gereğince bir gün once yani dün girdi evlere ve altına hediyeler kondu. Bugün o hediyeler açıldı ve bütün ay süren noel çılgınlığı bitti. 1 ocak itibariyle de kaldırılacak o 'noel ağacı'.. Ama ülkemizdekiler ne zaman kaldırıyor onu daha anlayamadım. Kopyalanan kültürleri abest karşılıyorum. Tıpkı burdakilerin amerikalılardan kopyalanan 'cadılar bayramı'nı karşıladığı gibi. Toplumlar öz kültürlerine sahip çıkmalı ve illa birşeyi kutlayacaklarsa da üretici olup yeni fikirle yapmalılar bunu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder