29 Aralık 2013 Pazar

Parti Parti!!!

Norveç'teki üçüncü partime dün gece Elif ile gittik. İlki geldiğim sene merakımdan gitmiştim. Canlı müzik, sohbet, dans, içki.. İçkiyle aram iyi olmadığı için gayet ayık kafayla bütün gece insanları izlemiştim sonra sıkılıp erken kalkmıştık (yani ben sıkılmıştım)! İkincisi davete icabtı gene köşemde oturup seyir yapmıştım. Ama Elif de olunca bu sefer bayağı eğlendik :) Bütün gece sohbet, dedikodu, biraz dans ve etrafı izlemece..

Partiler genelde burda 21.00 suları başlayıp 02.00'da bitiyor. Tabi insanlar önceden evlerinde demlenip geliyor. Ayık kafayla gelen de hemen bara hücum! Saat 23.00'den sonra neredeyse sarhoş olmayan kimse yok, bulunmaz cünkü Norveçliler resmen 'su gibi' içki içiyor! Ama biz iki kafadar tamamen ayık masamıza konuşlanmış vaziyette etrafi süzüyoruz :) Parti bir otelin giriş katındaydı. Çok bölümlü olduğu için herkes bir yerlerdeydi. Kahkaha, sohbet üzerine canlı müzik inanılmaz bir uğultu vardı. Yan masamızda ise sarhoş ötesi bir adam bayan arkadaşlarıyla şakalaşıyordu (!).. Bize uymayan şakalardan tabi ki. Ertesi günü yaptıklarını hatırlayacağını pek sanmıyorum. Lavaboya gidip gelme yolunda selamlaştığım tanıdıklar gündüzki hallerinden çok farklıydı. Dans edenlerinse kendinden geçmiş halleri (zaten müzikler kovboy ritimli değişik bir melodide) ne kadar eğlendiklerini gösteriyordu. Evet onlar oldukça eğleniyor bu halleriyle ama bize uymadığı çok kesindi, herşey tadında güzel bizce! Bütün gece Kordon'u ve arkadaşlarımızı anıp durduk sevgili komşucumla :-)

İşte size geceden bazı görüntüler..





Dün geceki uğultudan sonra bugün de burdaki yerel organizasyon olan futbol turnuvasına bakmaya gittik. Kafan nasıl kaldırdı demeyin çünkü gece coşan bu Norveçli arkadaşlar, maç seyrederken sinir bozucu bir sakinlikteler! Kendimi yarım saat zor tuttuktan sonra bir pozisyonda heyecanlanmış olacağım ki 'koş' diye bağırmamla yanımdakinin bana pertlek gözle bakması bir oldu. Arkadaşın 'Ay ne görgüsüzsün Deniz??' ile benim 'Ne var be!' bakışlarım saniyeler içinde havada kapıştı! Sonrası derin bir sessizlik, kollarımı kavuşturup sıkıcı bir şekilde devam ettim seyre. Şurda bir grup kafadar arkadaş olaydık da mini tribünü inleteydik, içimdeki sıkışmış doğam da özgür kalaydi..

Neyse burda işler böyle, ortama ayak uyduruyoruz n'parsın! Sinirlensek bile azmış damarlarını tutup çıglık atmak isteyen ses tellerini boğazlayıp efendi ve sakince ifade ediyorsun kendini, maç seyrederken kibarca coşuyorsun, parasını parti ve gezmelere harcamış evladının ay sonu yetişmeyince cebine bi de sen koyuyorsun (Sabır, ögrenecekler yetinmesini. Tabi seni gömdükten sonra!) vs vs.. Partide sarhoş ötesi o bey gelip bizi rahatsız edince bu kadar sakin miydik dersiniz tabi ki hayır! Elif ile sıvadık kolları gösterdik kendimizi, her kuşun eti yenmez efendiiiiiii... Sonuçtaysa artık bizi baymış olan mekanı gülümseyerek terkettik :) Bu arada merak etmeyin arbede çıkarmadık onlara göre normal olmayan bir tepki olarak beyfendiyi itmek durumunda kaldık..


4 yorum:

  1. Aradığım blog... Norveçte yaşama dair daha fazla paylaşım lütfen... Konya'dan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Daha sık yazmaya çalışacağım, yorum için çok teşekkürler, Gaupne'den de size sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. İnsan kendini anlayan bir dostla kalabalık içinde yalnız kalabiliyor ki bu muhteşem bir duygudur bilirim.
    Eğlenirken herkesin gerçek seviyesi çizgisi belli oluyor ki bu sayede güven verenler listesi sadeleşip güzelleşebiliyor. Ne mutlu sana ki kendi kalabililiyorsun.
    Gaupne'ye ve DOŞTUUUMMMM'a kocaman kocaman sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler, bizden de çok çok selamlar :)

    YanıtlaSil