10 Haziran 2014 Salı

Molden tipp topp :-) - Molden dağı

Norveç'te özellikle küçük bir yerde yaşıyorsanız ve daha çok insanla karşılaşmak istiyorsanız kışın kayak alanlarına, yazın da dağa çıkacaksınız. Abartmıyorum pazar günü normal bir sokakta yürürken bu kadar insan görmezsiniz. Dağda selam vermekten çenem düştü :-) Ooo kimler kimler, herkes tamam da krestekilerin büyükanne ve babalarına ne demeli, vallahi maşaallah. Sırtımızda çanta, gözü dinlendiren yeşil, kuş sesleri, Lucas'ın yol boyu tatlı mırıltısı, tenimi yakan güneş, ritimli bir yere yetişircesine adımlarım.. Bu pazar turu bana iyi geldi..

Hvis du bor i Norge i sma plass og treffe med folk da ma du pa fjelle. Eg tulle ikke altso, du kan ikke hilse sa mye folk pa en vanlig gata forantil pa fjelle. Mange folk er det her, og ikke minst besteforeldre! De er veldig spreke. Sekk pa ryggen, en fin farge av grønn, lyden av fuglene og Lucas, solskinner, ga pa tur.. Det var godt den søndagstur..








İki saat civarı yürüyüş bu eşsiz manzaraya değdi. Bu gibi yürüyüş alanlarının bitiminde üstteki fotoğraftaki gibi posta kutuları var, buraya isteyen adını ve tarihi yazabiliyor, bir nevi kayıt gibi. Gördüğünüz gibi bazı yerlerde hala kar var. Zirvede küçük bir yiyecek molasından sonra inmeye başlıyoruz. İniş, çıkış kadar uzun sürmüyor. Biz inerken masmavi gökyüzü birden bulutlandı. Bi de Izmir icin derler, havasına belli olmaz diye :-)

Etter to timer vi var paa topp. Nar du koma toppen finner du ofte en postkast som i stor en bok kan du skrive navn og dato. Det er snø enna noken plass. Vi spist lunsj her og bgynnte koma ned, teke mindre tid a koma ned forantil ga opp. Nar vi koma ned plutselig forsvint den bla himmel, men saann er det her vaere :-)




Küçük ayaklar yoruldu.. Çıkış ve inişte sürekli konuştu, ne kadar enerji var bu çocuklarda :-) 

Noken kvile seg pa mama sin ryggen, vart lei og gaa sa han :-) Helt greit han var nok flink likevel. :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder