11 Şubat 2014 Salı

Bergenstest sözlü sınavı - Muntlig eksamen

Son yazılarımdan birinde Bergenstest'in yazılısını anlatmıştım. 31 Ocak'ta girdiğim sözlü sınavı yazılı kadar uzun sürmedi. İki kişiyle girdiğim sınavda biri gözetmen biri de mülakatı yapandı. Kısaca kendimi tanitmam istendi. Sonra üç konu sunuluyor önünüze ve birini seciyorsunuz. Bu konuyla ilgili 4-5 fotoğraf gösteriliyor ve ne gördüğünüz hakkında kısa ve öz yorum isteniyor. Bu da bitince konuyla ilgili gene özlü bir söz veriliyor kesintisiz 3 dk. düsüncelerinizi anlatmaniz isteniyor, sona dogru da konu uzerine kısa bir fikir alış verişi. Gözetmen bircok şeyi (dil bilgisi, kendini ifade etme, kelime kullanimi vs.) ölçtüğü için sonucu tam kestiremiyorsunuz. Beş buçuk senemden sonra ilk denememin sonucu heyecandan çok merak uyanırdı bende, çünkü hiç özel hazırlık yapmadan girdim. Yazılı henüz açıklanmadı ama sözlü sınavdan kaldığımı öğrendim bugun.. Gelecek sefer için deneyim edinmiş oldum bu da şimdiki kârım..

Jeg har fortalt at jeg tok den Bergenstesten i januar. Jeg vare siste gang i muntlig eksamen den 31. januar. Det tok ikke lenge tid som skriflig. Kandinant ma fortelle om sjølv kort og enkelt. Og far du tre emne og bestemmer du om en, du ser fire bilde om emne og ma fortelle hva betyr for deg (kort-enkelt), slutning far du en setning om emne og ma fortelle i 3 minutt hva tenker du om det (enig eller ikke). Selfølgelig dei maaler mange ting om norsk og kan ikke helt kjønne hvordan gikk det. Jeg har ikke fatt svar enna om skriflig men fatt svar om muntlig eksamen er ikke bestatt, dessverre.. Ja ja det var en erfaring for neste gang!


'Kakao Evi' diye bir kafeye denk geldim. Norvec'e gore icecekleri oldukca ucuz ve kucuk ve sevimli bir yer. Yurtdisindan göç etmiş bir çikolata ustası açmış burayı. Kendi yaptığı cikolatalari satabilmek icin tatli bir tuzak sanirim bu fiyatlar ama hersey taze ve gercekten mis gibi. Kahvesi de yeni cekilmisti kokusu ve tadi resmen yarıştı..

'Kakao Hus' det var en koselig ve smaktful kafeen i Bergen. Ogsa ganske billig for Norge! Han som eiger lager skojolade og seler her. Det var nydelig kafe og fersk lucnh kan du finne her..



Nereye baksam İzmir! Sanki Güzelyalı'nın arka sokaklarındayım.. Bergen, İzmir ve İstanbul'un karışımı sanırım. Yukarida gordugunuz tren garı. Merkezden dağın tepesine yokuş tren rayı yapmışlar 7-8 dk.lık kısa bir yolculukla varıyorsunuz buraya. Ne çabuk demeyin Norveç'te dağ sorun değil, mübarek heryer dağ.. Kuş bakışı şehre bakabiliyorsunuz, ve dağ içinde yürüyüş parkuru var. Yanınıza yiyecek alarak küçük bir piknik de yapabilirsiniz. 




Bir Bergen hatırası da bu sınavla bitti şimdilik, gelecek sınava kadar Allah Kerim.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder