4 Kasım 2013 Pazartesi

Tanrı Misafiri..

Ülkemden herkesin niyetlendiği ama kimsenin gelemediği beşinci senemi dolduruduğum Norveç'e tabirine tam da uyan bir Tanri misafiri geldi, Erkut :) İzmir'den sevdiğim çok sevgili arkadaşım Ayşe'nin yeğeni..

ODTU mimarlık bölümü mezunu ve aynı yerde yine yükseklisansıni yapan Erkut, tez konusu olarak İskandinav ülkelerinin mimari yapısını seçmiş ve yolu bize 1.5 saat ileride bir yere kadar gelmişti. Bu kadar yakına kadar gelmiş bir tanıdık benim için heyecan vericiydi. Aslında kendisini gıyaben tanırdım. Ayşe'den adını sık sık duymuştum ;) Gerçekten de gayet efendi, hoş sohbet ve
geleceğinin parlak olduğunu düşündüğüm bir genç..

Bir hafta bizimleydi Erkut; etrafı dolaştık, dağ yürüyüşü yaptık, buz dağı, Norveç yemekleri, Lucas ile oynadı, kendisi dolaştı buradaki inşaatleri gezdi.. Dediğine göre beklediğinden de fazlasını görmüş ki bunu duymak bizi de memnun etti.. Yanlız buranın temiz havası çarpmış olacak ki bayağı yorgundu bazı günler :)

Beraber yedik içtik eğlendik, onun kadar benim için de güzel bir anı oldu ülkemden birini evimde ağırlamak. Uzun zamandır aklımda olan bir tarif de ona kısmetmiş. Bir akşam yapmaya başladığım Norveç usulu tatlı poğaçayı gece 23.30'da çıkardık fırından.. İnanılmaz kokusuyla başladık yemeye ki tepsi yarılanmıştı. Gece yemek hiç adetim değildir ama tarifi siz de denediğinizde göreceksiniz yemeden yatamıyorsunuz :-)

Skillingsboller
125 gr margarin
5 dl ılık süt (2 sb kadar)
1 paket maya
100 gr şeker
Aldığı kadar un

İç harcı
75 gr yumuşak margarin
75 gr şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Kuru üzüm

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ama biraz cıvık kalacak kadar yumuşak. Bir saat kadar dinlendirin. Unladığınız tezgaha hamuru dökün parmak uçlarınızla genis bir dikdörtgen açın. Kuru üzüm dışındaki malzemeleri karıştırıp açtığınız hamura sürün üzümleri serpiştirip rulo sarmaya başlayın. Üzüm sevmeyenler kullanmasa da olur, hayal gücünüze kalmiş, ceviz de güzel olur.

Sardığınız rulodan 2 cm kadar falan göz kararı kesip elinizle bastırıp tepsiye dizin yarım saat de böyle dinlensin sonra 200 derece orta gözde 10-12 dk pişirin... Mmmmmmm mis :-)

Maalesef fotograf eklerken sorun oldugu icin yapilis asamasina burdan bakabilirsiniz..
http://morsmiddag.blogg.no/1342204705_skillingsboller.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder