22 Ekim 2010 Cuma

Hssss bebek uyuyor!!

Dun baslayan karimiz herkese hayirli olsun. Artik nisana belki de mayisa kadar beraberiz. Kar da bizim kaderimiz :) Daha gecen haftaya kadar hava iyiydi desem inanmazsiniz belki de, su ansa 0 derece. Neyse kar ve soguk da cok sorun degil de karanlik isteksizlik yaratiyo insanda.



Bu sabah krese gitmek icin uyandigimda saat 7.30`du. Disarida zifiri bir karanlik varken kim kalkmak ister ki yatagindan.. Kendimi toplamam yarim saat aldi, gun ise anca aydinlanmaya baslamisti. Bu iyi de bir aya kalmaz gunun aydinlanmasi 9.30`u bulacak, cocuklar yine zifiri karanlikta sokak isiklariyla okula gidecek. Hava isisinin da sabah saatlerinde eksi oldugunu soylememe bilmem gerek var mi! Aci ama bu da Norvec`in gercegi.. Neyse biz bugune donelim..

Saat 9.00`dan once kresteydim, cocuklarin kimisi kahvalti yapiyor bebegin biri de sabah uykusundan uyanmisti bile. Norvec`te kresler 7.30 - 16.30 arasi calisiyor. Ben 1-3 yas grubunda vekil olarak calisiyorum. Yani gozetmenlerden biri gelemiyecek durumda oldugunda bizi ariyorlar ve biz de gunluk calisiyoruz. Her kresin kendi vekil listesi var ve kim ne zaman calisabilir listede yazili. Kucuk bebislerle dans edip ogle yemeklerini de yedikten sonra hepsi uykuya yatti. Cocuklar ister disarda acik havada isterse icerde uyku odalarinda uyuyorlar. Bebek arabalarina sigamadiklari icin 3 yasindakiler genelde icerde uyuyorlar. Kar yagdi diyosun bu cocuklarin disarda ne isi var diyebilirsiniz belki ama burda da bu isler boyle :) Bebekler dogduklari haftadan itibaren disarida turlamaya alisiyor. Genelde uyku saatlerinde ebeveynler bebek arabasiyla yuruyuslere giderek hem temiz hava aliyor hem de bebekler iklim sartlarina alistiriliyor. Hemen giyimleri hakkinda da bilgi vereyim de usume konusuna aciklik getireyim. Bebeklere mutlaka yun giydiriliyor kisin, polar da ayrica cok tutulan bir kumas turu. Bebek arabalarinda ise polar battaniye, koyun postu ya da yine posttan yapilan uyku tulumu ve ince yorgan kullaniliyor.

Neyse cok konustum..Iste, annem gorse "Anammm cocuklari bu karda sokaga yatirmislar!!" diyecegi uyku saatinden kareler, aman sessiz olun bebisler uyuyor :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder