5 Ekim 2010 Salı

Risgrøt (Norvec usulu sutlac)

Haftasonu hazir pakette risgrøt aldim denemek icin. Bildigimiz sut ve pirincle kaynatilmis sutlac yani :) Farki icinde tuz olmasi, hafif tuzlu yani. Isittiginiz bu karisimin icine tuzsuz tereyagi, seker, tarcin ve istersiniz kuru uzum ekleyerek yiyorsunuz. Sutlac kadar lezzetli ve farkli :)

Yani norvecliler de agzinin tadini biliyor. Ne dersiniz? :)
Ayrica kuru halde pakette de alip sut ekleyerek yapabilirsiniz evde. Bizim evde kullandigimiz tombul pirinc burda sadece grøt icin satiliyor. Jasmine pirince pilavlik pirinc deniyor genelde. O kadar ki delikli isiya dayanikli posette paketleri bile var pirinclerin. Paketin uzerindeki tarife uyarak 5 dk.da pilav yapabiliyorsunuz. Ama bizim tereyagla kavurup bulyonla tatlandirdigimiz pilav gibi olmuyor tabi ki :o)))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder